Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
Okul nakil onaylandıktan sonra ne yapılır?
1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.
2 dönem nakil var mı?
Nakil başvuruları ortaoğretim kurumları arasında yapılıyor ve ikinci dönem başından şubat ayının sonuna kadar haftalık gerçekleşiyor. Diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor.
10 sınıfta nakil neye göre yapılır?
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
Okul değiştirmek için ne yapılmalı?
Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.
Nakil onaylandığını nasıl anlarız?
Öğrencinin hangi okula nakil yaptırdığını ve nakil sonucu hangi şekilde sonuçlandığını görmesine olanak sağlamaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminden giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan seçenekler arasında kırmızı okun gösterdiği nakil durumu seçeneğine tıklayarak nakil durumunu öğrenebilirsiniz.
Lise arası nakil hangi tarihlerde yapılır?
Ortaöğretim Kurumları arasında yapılan nakil başvuruları ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık gerçekleşiyor. Açık okul kontenjanları e Okul üzerinden yayınlanacak.
Boş kontenjan yoksa nakil olur mu?
Bu süreçte özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri de yapılabilecek. 4- İstenilen okulda boş kontenjan olmalı mı? Hayır. İstediğiniz lisede boş kontenjan olmasa dahi onu listenize yazabilirsiniz.
11 de nakil olur mu?
Okulların her birinin kendi arasında veya okullar arasında nakiller alan/dal bulunmak kaydıyla her sınıf seviyesinde sürekli, alan/dal bulunmaması hâlinde 10’uncu sınıfta alan, 11’inci sınıfta aynı alanda dal değiştirerek birinci dönem sonuna kadar yapılacaktır.
Lise nakilde puan önemli mi?
Yapılan büyük bir saçmalıktı. Peki bu seneye gelindiğinde ne oldu? Danıştay ‘dur’ dedi. Milli Eğitim Bakanlığı da Danıştay’ın bu kararına uydu ve artık lise nakillerinde taban puan şartı aranmakta.
Lisede nakil kaçıncı sınıfa kadar?
Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.
Nakil sırası neye göre belirlenir 2021?
Sınavla öğrenci alan okullarda nakiller puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Nakil başvurusunda bulunabilmeniz için okulun o yıl aldığı en düşük puanlı öğrencinin puanına eşit veya daha büyük puana sahip olunması gerekir.
Bir okuldan başka bir okula nakil nasıl olur?
https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.
- Sol menüden ‘Kamu Kurumları’ seçeneği tıklanır.
- Daha sonra sağ taraftan ‘Milli Eğitim Bakanlığı’ seçeneğine tıklanır.
- Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
- Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve ‘Veli Nakil Sistemine Bağlan’ seçeneğine tıklanır.
Çocuğumun okulunu değiştirmek istiyorum ne yapmalıyım?
NASIL YAPILIR? Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.
Okullar arası nakil nasıl yapılır?
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.