Zira kışın yerleşik balıklar sahilden uzaklaşıp dibe çekilirler yerlerini göçmen balıklara bırakırlar. Kasım-ocak ayları arasında göçmen balıklar Karadeniz soğumaya başlayınca sıcak sulara inmek için Boğaz’dan geçer, palamut ve lüfer bu aylarda bize poz verir. Ama yazın da palamut ve lüfer tutulur.
Marmara denizinde hangi ayda hangi balık tutulur?
Gezici Balıkların su yoludur Marmara Denizi
Karadaniz’e çıkmazlar. Marmara Denizi’nde gezici balıklar, en çok nisan-mayıs ve ekim-aralık aylarında avlanmaktadır. Yerli balıklar olarak, kefal, karagöz, çipura, orfoz, lahoz sayılabilir.
Istanbulda en iyi olta balıkçılığı nerede yapılır?
İstanbul balık tutma alanları arasında Avcılar ve Ambarlı da öne çıkıyor. Avcılar sahili genişliği sayesinde olta balıkçılığı için ideal. Ancak bu bölgede tekne balıkçılığı ile daha çok çeşit yakalandığı aşikar. Avcılar sahilde yer alan Atatürk evi ve Mendirek kayalıkları, balık tutmak için daha çok tercih ediliyor.
Hangi ayda hangi balık avlanır?
Nisan. Levrek Nisanda kalkan, lezzet bakımından yine liste başında gelir ve en bol zamanıdır. Mercan, levrek, kılıç, kırlangıç bolca çıkmaya başlar. Dolayısıyla diğer aylara göre bu ayda balık türü daha boldur.
Balık kıyıya ne zaman gelir?
Sabah suyu, sabah gün doğumundan öğlen 11’e kadar sürer. Akşam suyu ise kabaca 15’den 21’e kadar olan saatler denilebilir. Bunun dışındaki saatlerde de şüphesiz balık tutabilirsiniz lakin en verimli saatler sabah ve akşam suyudur.
Marmara’da istavrit ne zaman başlar?
Sonbahar ile birlikte Marmara’da görülmeye başlayan bu balıklar, ilkbaharda yine Karadeniz’e dönerler. Marmara bölgesinde boyu küçük olan istavritlere kıraça adı verilmektedir. Kasım ve Şubat aylarında gereken büyüklüğe ulaşan istavritler, en çok bu iki ayda lezzetli olmaktadır.
Levrek zamanı ne zaman?
Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir.
Istanbul Avrupa yakasında nerede balık tutulur?
Buyursunlar
Balık tutmak için nereye gidilir?
Kandilli, Kanlıca ve Arnavutköy gibi pek çok semtte doğrudan sahilde balık tutabiliyorsunuz. Bunun yanında izmarit ve sardalya balıkları, İstanbul Boğazı’nda rahatlıkla tutabileceğiniz balıkların başında gelirken, palamut, lüfer, levrek ve istavrit balıklarını da Boğaz’da tutmanız mümkün.
Istanbul’da tatlı su balığı nerede tutulur?
İstanbul’a yakın yerlerde tatlısu balığı avlamak isteyenler, Anadolu Yakası’ndaki Ömerli Baraj Gölü’nü, Riva Deresi’nin etrafındaki aile piknik yerlerini, Avrupa Yakası’nda da turna balığı yakalanabilecek Terkos Gölü’nü ya da Büyükçekmece Gölü’ne kıyısı olan Çatalca’ya bağlı Bahşayış Köyü’nü tercih edebilir.
Hangi havada hangi balık tutulur?
rüzgar yönü;gideceğiniz gün keşişleme ve gündoğusu esiyorsa balık verimi çok düşüktür balığa gidilmez, birde sürekli yön değiştiren rüzgar esişleride balık verimini çok düşürür balığa gidilmez, bu durumlara dikkat edilmesi gerekir,bu üç rüzgar yönü haricinde balığa rahatlıkla gidilebilinir,lodos,poyraz,karyel,yıldız,
Kıyıdan hangi balıklar tutulur?
Genel olarak kıyıdan avlayabileceğimiz balıklar ise eğer olta atacağımız yer kumluk ise mırmır, isparoz, melanur, levrek, kırmalıksa çipura, minekop, mığrı eğer kayalık- taşlık ise granyoz, karagöz, sargoz gibi balıkların olması muhtemeldir. Çipuralar gezici balıklardır ve genelde kırmalık yerlerde bulunurlar.
Olta balık hangi saatlerde tutulur?
Avlanmak için doğru saatlere dikkat etmelisiniz
Birçok balığın aslında en ideal saatleri; sabah suyu için gün doğmadan 1 saat öncesinden, doğduktan bir saat sonrasına kadar iken; akşam suyu için gün batmadan, 1 saat öncesinden hava karardıktan 1 saat sonrasına kadardır.
Balık kaç metrede avlanır?
Yine mevzuata göre avlanma bölgeleri kıyıdan itibaren maksimum 6 deniz mili ile sınırlıdır. Emek yoğun bir avcılık modeli olan kıyı balıkçılığında uluslararası balıkçılık literatüründe “düşük etkili balıkçılık” olarak tanımlanmaktadırlar. FAO/GFCM Gırgır avlanma derinliği için 50 metre önermektedir.
Ay varken balık olur mu?
Dolunayda ise gece görüşü olduğundan dolayı, balık gece avlanabilir. Yine de suyun düzenli yükselip düşmesinden dolayı karnı tok olsa bile aktiftir. Mevsime göre canlı yemin azlığına göre bu durum değişebilir. Ay ilk dördün veya şaşkın olduğu zaman Ay’ın yarım görünümde olduğu zamandır.
Kıyıda balık neden yok?
Deniz ürünleri özellikle kıyı bölgelerinde yaşamın parçası olmuş. Ancak günümüzde küçük ölçekli balıkçılık bile aşırı tüketilen deniz ürünleri nedeniyle ya tamamen terk ediliyor, ya da endüstriyel balıkçılık piyasasının uzantısı haline getiriliyor.