Workshop ne demek türkçesi merak edenler için kelimenin anlamı irdelendiğinde; atölye, oda, garaj, seminer, çalışma alanı gibi kavramlar karşımıza çıkmaktadır. Eğitim amaçlı olarak her gruptan insanın bir araya geldiği alanların tamamı workshop ismi ile anılmaktadır. Bu gruplarda yaş farkı tamamen ortadan kalkmaktadır.
Çalıştay veya workshop, bireylerin ortak bir konu üzerinde çalışmalarını, düşünmelerini ve öğrenmelerini sağlayan uygulamalı bilimsel öğretim tekniği.
WorkShop neler olabilir?
Workshoplar farklı konularda düzenlenebilir. Katılımcıların ortak ilgi konularında düzenlendiği için, workshoplarda aynı konu üzerinde çalışma gerçekleştirilir. Workshop konuları tasarım, resim, heykel, sanat olabileceği mesleğe yönelik bir özel alanda da gerçekleştirilebilir.
Eğitim Bilimleri Sempozyum ne demek?
Sempozyum belli bir konuyu aydınlatmak amacıyla, bilim adamı ve araştırmacıların bir araya geldikleri ve konuşmacıların konunun belirli bölümlerini sundukları, tartışmalı toplantılardır. Bir başka deyişle; ortaya konan konu hakkında aynı oturumda, çeşitli kişilerin yaptıkları açıklamalı konuşma türüdür.
Seminer nedir nasıl yapılır?
Seminer; bir konu hakkında bilgi vermek ve bu bilgiler üzerinde tartışmak amacıyla düzenlenen toplantılara verilen isimdir. Bir grubun, bir yetkilinin yönetiminde bir sorunu incelemek, araştırmak üzere etkin bir biçimde katılarak yaptıkları çalışma, grup çalışması, toplu çalışma biçimidir.
Akvaryum tekniği ne demek?
Akvaryum tekniği büyük grup tartışma tekniklerinden bir tanesidir. Sınıf içerisinde öğrencilerin ilgisini çeken veya çözümlenemeyen konuları etkili bir tartışma ortamı hazırlayarak hem öğrencilerin eksikliklerini tamamlamak hem de grupla çalışma becerisini geliştirmek için kullanılır.
Workshop etkinliği nedir?
Workshop; el becerileri gerektiren ufak ve kolay işlerin üretiminin yapıldığı mekanlardır. Diğer anlamı ise belirlenen sayıdaki kişilerle beraber yapılan ve bu kişiler arasında dayanışma, yardımlaşma ve bilgi paylaşımı gerçekleşen, bir çeşit eğitim türüdür.
Sempozyumun ozellikleri nedir?
Sempozyumun özellikleri şunlardır:
Bilimsel ve ciddi bir sohbet havası içinde geçer. Konuşmacılar konuyu kendi uzmanlık alanları açısından ele alır. Amaç konuyu tartışmak değil, olumsuz ve olumlu yönleriyle değerlendirerek gerekli çözümleri üretmektir. Konuşmacıların konuşma süreleri beş ile yirmi dakika arasındadır.
Sempozyum da kimler katılabilir?
Sempozyum herkese açık ve ücretlidir.
Sempozyuma dinleyici olarak katılmak için herhangi bir meslek grubuna ait olmak ya da belirli ön koşulları taşımak gerekmez. Dinleyiciler bu sayfadaki tüm bilgileri ve bu şartnameyi okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Sempozyum nedir örnek?
Sempozyum veya bilgi şöleni, genellikle alanında uzman kişilerin bir araya gelerek, akademik konuların çeşitli yönleriyle ele alındığı seri konuşmalara denir. Genellikle bilimsel konular ele alınıp izleyicilere bilgi sunulur. Sempozyumdan önce ilgili konular ile başkan ve konuşmacılar belirlenir.
Seminer nedir örnek?
Seminer, bir yetkilinin yönetiminde bir topluluğa bilgi vermek için hazırlanan soru-cevap ve tartışma şeklinde gelişen toplantılara verilen genel isimdir. Yüksekokul ve üniversitelerde bir öğretim üyesi ya da akademisyenin öğrencilere yönelik çalışma, rapor ve tartışma sunma oturumu da seminer olarak adlandırılır.
Semineri kimler verir?
Seminerler, üniversitelerde okuyan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için düzenlenen iş kolu tanıtımları ile ülkemizde yer etmeye başladı. Günümüzde hemen hemen her alanda işinin uzmanı, duayeni ya da eğitimcileri tarafından seminer veriliyor ve her kesime hitap ediyor.
Hangi konularda seminer verilebilir?
Öğrencilerimize yönelik seminerlerimiz
Istasyon tekniği ne demek?
İstasyon Yöntemi, bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. İstasyonlar öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir.
Rulman öğretim tekniği nedir?
Rulman (Top Taşıma) Tekniği
Rulman tekniğinde konuşma halkasında olduğu gibi öğrenciler çember şeklinde dizilirler. Ortaya ise faklı öğrenciler tarafından başka bir çember şeklinde dizilim olur ve ortadaki öğrencilerin yüzü dış tarafta yani dıştaki öğrencilere olur.
Istasyon tekniğinde neler yapılabilir?
İstasyon tekniği uygulanırken tüm sınıf 3-4 veya daha fazla istasyona bölünebilir. Bu istasyonlar örnek yazma, sebep ve sonuç değişikliği, slogan yazma, afiş hazırlama, şiir ve hikâye anlatımı gibi istasyon durakları olabilir. Her istasyona giden öğrenciler belirlenir. Tüm öğrenciler bu etkinlikte rol alır.