Lise öğrenimlerine devam edecek olan öğrenciler, E-Okul internet sitesinde yer alan kontenjan görüntüleme ekranını kullanabilecek. Bu ekran üzerinden öğrenciler, kontenjanları ve taban puanları öğrenebileceklerdir.
Lise Boş kontenjanları nasıl öğrenirim?
Lise boş kontenjanlarına E-Okul platformu üzerinden ulaşılabiliyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardaki boş kontenjanları görebilmek için öğrencinin TC numarası ve okul numarası gerekiyor.
Okullarda kontenjan olup olmadığı nasıl anlaşılır?
MEB tarafından yayınlanan takvime göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları alınacak. Okulların boş kontenjanları ve taban puanlarını ise e okul sistemine giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.
Okulların boş kontenjanları nasıl bakılır?
Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına ‘e-okul.meb.gov.tr’ internet adresinden ulaşılabiliyor. Öte yandan, LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. Yerleştirmeye esas 1.
E okul kontenjan bilgileri nasıl girilir?
E OKUL LİSE BOŞ KONTENJANLARI NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK? Lise boş kontenjanları, E Okul internet sitesine girdikten sonra, öğrenci giriş panelinin hemen altından görüntülenebilecek. Bu ekranda yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri öğrenilebilecek.
Boş kontenjan yoksa ne yapılır?
İstediği bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için nakil dönemi başladı. Boş kontenjan şartı aranmadan farklı lise gruplarından 3’er tercih yapılabilir. Tercihler okul müdürlüklerinden onaylatılacak. İstediği bir liseye yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için birinci nakil dönemi başladı.
Okulda boş kontenjan yoksa nakil olur mu?
Hayır. İstediğiniz lisede boş kontenjan olmasa dahi onu listenize yazabilirsiniz. Çünkü, o okula yerleşen öğrenciler de bu süreçte başka liseye geçebilir, boş kontenjan açılabilir.
Okul nakil onaylandıktan sonra ne yapılır?
1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.
10 sınıf nakil sonuçları nasıl öğrenilir 2021?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 LGS tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Yapılan açıklamada ”Yerleştirme sonuçlarına http://meb.gov.tr’den ulaşabilirsiniz.” denildi.
Nakil sırası neye göre belirlenir 2021?
Sınavla öğrenci alan okullarda nakiller puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır. Nakil başvurusunda bulunabilmeniz için okulun o yıl aldığı en düşük puanlı öğrencinin puanına eşit veya daha büyük puana sahip olunması gerekir.
10 sınıf nakil işlemleri nasıl yapılır?
https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.
- Sol menüden ‘Kamu Kurumları’ seçeneği tıklanır.
- Daha sonra sağ taraftan ‘Milli Eğitim Bakanlığı’ seçeneğine tıklanır.
- Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
- Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve ‘Veli Nakil Sistemine Bağlan’ seçeneğine tıklanır.
2021 nakil işlemleri ne zaman?
Yerleştirmeye esas nakil işlemi için; tercih başvuruları 26-30 Temmuz 2021 ve 02-06 Ağustos 2021 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yapılabilecektir. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabileceklerdir.
Öğrenci kontenjan girişi nereden yapılır?
Okulların kapalı olmasına rağmen birçok öğrenci ve velinin uğrak noktası olan E Okul giriş ekranı, son günlerde nakil ve boş kontenjan listesi amacıyla kullanılıyor. E Okul sayfası üzerinden boş kontenjan bilgilerini anlık değişimlerle görüntüleyebilen vatandaşlar, işlemlerini bu kapsamda gerçekleştirebiliyor.
Lise nakil işlemleri nasıl öğrenilir?
Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile ‘sonuc.meb.gov.tr’ internet adresinden ulaşabilecek.
Lisede nakil işlemleri kaç gün sürer?
a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Millî eğitim müdürlüklerince öğrenci velisi bilgilendirilerek okul türleri ve bu Yönetmeliğin nakille ilgili hükümleri göz önünde bulundurularak uygun okullara 5 iş günü içerisinde tercih yapılması sağlanır.