Okul Boş Kontenjanları Nasıl Öğrenebilirim?

Lise boş kontenjanlarına E-Okul platformu üzerinden ulaşılabiliyor. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardaki boş kontenjanları görebilmek için öğrencinin TC numarası ve okul numarası gerekiyor.

Liselerde boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim 2021?

Lise boş kontenjanları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından erişime açılan E Okul üzerinden görüntülenebilecek. Lise boş kontenjanlarını dikkate alarak sıralamalarına göre işlem yapacak olan öğrenciler, E-Okul ekranını aktif olarak kullanacaklar.

Boş kontenjan nasıl öğrenilir YKS?

kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin ‘https://sonuc.osym.gov.tr’ internet adresinden öğrenebilecek.

E okul kontenjan nasıl girilir?

E OKUL LİSE BOŞ KONTENJANLARI NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK? Lise boş kontenjanları, E Okul internet sitesine girdikten sonra, öğrenci giriş panelinin hemen altından görüntülenebilecek. Bu ekranda yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri öğrenilebilecek.

Boş kontenjan nakil işlemleri nasıl yapılır?

Liselerde nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne verilen dilekçe ile veya eDevlet üzerinden yapılabiliyor.

Boş kontenjan olup olmadığı nasıl anlaşılır?

MEB tarafından yayınlanan takvime göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları alınacak. Okulların boş kontenjanları ve taban puanlarını ise e okul sistemine giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.

Lise kontenjanlarına nasıl bakılır?

Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına ‘e-okul.meb.gov.tr’ internet adresinden ulaşılabiliyor.

140 puan alanlar ne zaman tercih yapacak?

İkinci ek yerleştirmede, genel yerleştirme ve birinci ek yerleştirmede yerleşemeyen adaylar ile TYT puanı en az 140 olan adaylar ve AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar tercih yapabilecek.” Ek tercih ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları 4-7 Ekim arasında gerçekleştirilecek.

See also:  Adana Portakal Çiçeği Festivali Ne Zaman?

140 puanla ne zaman tercih yapılacak?

YKS 2. ek tercih işlemleri için tarih belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün açıkladığı 2. ek tercihler 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfasında gerçekleştirilecek. Bu seneye mahsus 140 puanlar 2. ek tercih yapabilecek.

Üniversite boş kontenjanları nasıl öğrenebilirim 2020?

ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilen YKS ek tercih kılavuzunda üniversite taban puanları ve boş kontenjanları ile ilgili tablolara ulaşmak mümkün.

Öğrenci kontenjan girişi nereden yapılır?

Okulların kapalı olmasına rağmen birçok öğrenci ve velinin uğrak noktası olan E Okul giriş ekranı, son günlerde nakil ve boş kontenjan listesi amacıyla kullanılıyor. E Okul sayfası üzerinden boş kontenjan bilgilerini anlık değişimlerle görüntüleyebilen vatandaşlar, işlemlerini bu kapsamda gerçekleştirebiliyor.

Boş kontenjan yoksa ne yapılır?

İstediği bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için nakil dönemi başladı. Boş kontenjan şartı aranmadan farklı lise gruplarından 3’er tercih yapılabilir. Tercihler okul müdürlüklerinden onaylatılacak. İstediği bir liseye yerleşemeyen veya girdiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için birinci nakil dönemi başladı.

Lise yatay geçiş nasıl yapılır?

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir’ye giriş yapılır.

  1. Sol menüden ‘Kamu Kurumları’ seçeneği tıklanır.
  2. Daha sonra sağ taraftan ‘Milli Eğitim Bakanlığı’ seçeneğine tıklanır.
  3. Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir.
  4. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve ‘Veli Nakil Sistemine Bağlan’ seçeneğine tıklanır.

Boş kontenjan yoksa nakil olur mu?

Bu süreçte özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri de yapılabilecek. 4- İstenilen okulda boş kontenjan olmalı mı? Hayır. İstediğiniz lisede boş kontenjan olmasa dahi onu listenize yazabilirsiniz.

Okul nakil onaylandıktan sonra ne yapılır?

1.C Kayıtlı bulunduğu okul öğrencinin nakil işlemini onayladıktan sonra Nakil gelmek istediği okulun Nakil Kabul İşlemi Onay (IOK06002) ekranına düşecektir. Bu ekranda ise yeni okulu için gerekli olan sınıf/şube ve öğrenci numarası girilecek ve artık nakil istediği okulun yeni öğrencisi olacaktır.

See also:  Istanbul Da Nerede Yangın Var?

Nakil başvurusu ne zaman kabul edilir?

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Adblock
detector