Konya Nerede Hangi Bölgede?

Konya, 36°41′ ve 39°16′ kuzey enlemleri ile 31°14′ ve 34°26′ doğu boylamları arasında yer alır. Konya ili Anadolu Yarımadası’nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde, şehrin kendi adıyla anılan Konya bölümünde yer almaktadır.

Konya ve Ankara hangi bölgede?

Ankara İç Anadolu Bölgesi’nin tam ortasında yer almaktadır. Ankara’nın kuzey kısmının bir bölümü Batı Karadeniz bölgesinde kalmakla ile beraber kalan kısmı İç Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. Ankara şehrimizin komşuları ise; Konya, Bolu, Eskişehir, Aksaray, Kırşehir, Çankırı, Aksaray ve Kırıkkale’dir.

Konya Hangi şehre yakın?

Konya ili İç Anadolu bölgesinde bulunmaktadır. Konya ili Eskişehir, Afyon, Isparta, Antalya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray ve Ankara illerine komşu olan bir ildir.

Konya’nın bölgesi neresi?

Bu şehir, Türkiye’nin yedi bölgesinden birisi olan İç Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır. Konya bu bölgenin güneyinde yer alır. Bu şehrin bulunduğu bölüm ise Konya Bölümü olarak adlandırılır. Bu şehrin çevresindeki iller; Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman, Antalya, Isparta, Afyon, Eskişehir ve Ankara’dır.

Konya çevresinde hangi iller vardır?

Coğrafya. 39.000 km²’lik yüzölçümü ile Türkiye’nin en geniş ili olan ve Orta Anadolu yaylası üzerinde Ankara, Aksaray, Niğde, Mersin, Karaman, Antalya, Isparta, Afyon ve Eskişehir illeri ile komşu olan Konya, 36° 22′ ve 39° 08′ kuzey paralelleri ile 31° 14′ ve 34° 05′ doğu meridyenleri arasında yer alır.

Ankara hangi bölgede yer alır?

Coğrafi olarak Türkiye’nin merkezine yakın bir konumda bulunur ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Yüzölçümü olarak ülkenin üçüncü büyük ilidir. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illeri ile çevrilidir.

Ankara nereleri var?

Ankara Büyükşehir Belediyesini oluşturan bu ilçeler: Akyurt, Altındağ, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Mamak, Nallıhan, Polatlı, Pursaklar, Sincan, Şereflikoçhisar, Yenimahalle’ dir.

See also:  Izmir Adliyesi Hangi Metro Durağında?

Konya ilçeler arası kaç km?

Konya İlçeleri

İlçe İlçe Alanı Mesafe
Ereğli 2214 km2 143 km
Güneysınır 482 km2 71 km
Hadim 1165 km2 99 km
Halkapınar 605 km2 157 km

Konya’nın güneyi neresi?

Konya’nın doğusunda Niğde, güneyinde İçel ve Antalya, batısında Isparta ve Afyonkarahisar, kuzeybatısında Eskişehir, kuzeyinde de Ankara illeri yer almaktadır.

Konya Türkiye haritasında nerede?

Konya ili Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinin güneybatı kesiminde yer almaktadır. Kuzeyinde Ankara, doğusunda Aksaray ve Niğde, güney-güneydoğusunda Karaman ve Mersin, güneybatısında Antalya, batısında Isparta ve kuzeybatısında da Afyonkarahisar ve Eskişehir illeriyle komşudur.

Konyada hangi semtte yaşanır?

REIDIN SED bölge kapsamında bulunan 19 Konya mahallesi arasında refah düzeyi bakımından A+ derecesi ile ilk sırada yer alan Selçuklu ilçesine bağlı Yazır mahallesi, Konya genelinde en yaşanabilir mahalle olurken, ülke genelindeki sıralamada 1.255 mahalle arasında 70’inci sırada yer buldu.

Konyanın ilçeleri nelerdir?

Konya ilçeleri; Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Karatay, Kulu, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak’tır.

Konya merkez hangi ilçe?

Bu ilçelerden Meram, Selçuklu ve Karatay merkez ilçelerdir.

Konya’nın en güzel yeri neresi?

Konya’nın en güzel ve en doğal yerlerinden olan Meram Bağları, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde bile anılıyordu. Temiz havası ve eşsiz doğası ile dikkat çeken Meram Bağları ve Bahçeleri, şimdilerde mesire yeri olarak kullanılıyor.

Konya şehir merkezi neresi?

Meram (341.000 – merkez ilçe) Sarayönü (26.000) Selçuklu (585.000 – merkez ilçe)

Konyada hangi ırklar var?

Konya ilimizde Türk nüfusu %90 civarıdır. Bu nüfusun çoğunluğunu yerli Türkler oluşturmaktadır. Yani Yörükler ve Türkmenler. Türk nüfusu kent merkezi dahil bütün ilçelerde çoğunluktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Adblock
detector