Eğitim Koçu Ne İş Yapar? Eğitim koçları, bireylerin ve öğrencilerin içindeki potansiyeli ortaya çıkarma, hedeflerine uygun bir çalışma programı oluşturma ve öğrencilere çalışma azminden dolayı özgüven kazanmasına yardımcı olurlar. Eğitim koçu olan kişilerin genel özellikleri;
Eğitim Koçu Ne Demek? Bireyin akademik yaşamda ve çalışma hayatında başarı elde etme becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalar yürütür. Kişinin, kendine hedef koymasını sağlamaya ve kaynaklarını daha iyi kullanabilmesine yönelik yol haritası ve eylem planı yapmasına destek sağlar.
Eğitim koçu nerede çalışır?
Öğrenci Koçluğu ve Eğitim Danışmanlığı Sertifika Programına katılan bireyler devlet ve özel okullarda koçluk hizmeti verebilirler. Danışmanlık, özel öğretim ve etüt merkezlerinde görev alabilirler. Koçluk hizmeti veren kurumlarda öğrenci koçu olarak öğrencilere eğitim danışmanlığı yapabilirler.
Eğitim koçu ne kadar kazanır?
Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜK | ORTALAMA | |
---|---|---|
Eğitim Koçu | 4.580 | 5.870 |
Öğrenci Eğitim Koçu ndan ne bekler?
Eğitim koçunun temel amacı öğrencinin gelişmesine yardımcı olmaktır. Rehberlik durumu ise öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda sağlanan görüşmelerdir. Bu sistem içerisinde gelişimi sağlamak isteyen taraf öğrenci olmalıdır. Böyle süreç içerisinde eğitim koçu öğrenciden sorumluluklarını yerine getirmesini bekler.
Eğitim Koçu işe yarıyor mu?
– Arkadaş ilişkilerinde ve diğer sosyal ilişkilerde iletişimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlar, yardımcı olur. – Öğrencinin kendini keşfetmesinin yanında özgüvenini de kazanmasına yardımcı olur.
MEB eğitim koçluğu Kursu nedir?
MEB Onaylı Öğrenci Koçluğu Eğitimi Sertifikası, kendisini öğrenci koçluğu alanında geliştirmek isteyen kişilerin bilgi birikimini artırmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci koçluğu alanında istihdam edilmek isteyen kişiler, bu sertifika ile farklı yaş gruplarındaki öğrencilere hizmet verebilmektedir.
Eğitim koçluğu Nedir Nasıl Yapılır?
Öğrenci koçu olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Herhangi bir üniversite bölümünü bitiren kişiler öğrenci koçu olmak için Öğrenci Koçluğu Eğitimi almalı ve bu alanda geçerli sertifikaya sahip olmalıdır. Dolayısıyla öğrenci koçu olmak için gereken süre uzayabilmektedir.
Eğitim koçluğu saati ne kadar?
Günümüz rakamlarında bir eğitim ve öğrenci koçu seans için 150 ile 450 TL arasında değişen ücretler talep etmektedirler. Seanslar genel itibariyle 45 dakika ile 1 saat arasında değişen sürelerde gerçekleştirilmektedir.
Eğitim koçluğu kimler yapabilir?
Kimler Eğitim Koçu Olabilir? Eğitim koçu olabilmek için öğretmen olmak gerekmiyor. Kişi/kişiler öğretmen olmasa da; eğitim-öğretim sistemi içinde öğrencilerin sorumluluklarını, etkileşimlerini ve beklentileri biliyorlarsa eğitim koçu olabilirler.
Doğum koçu ne kadar maaş alır?
Doğum koçunun maaşı 4250 TL ile 7000 TL aralığındadır.
Okullarda öğrenci koçluğu nasıl yapılır?
Koç öğretmen, öğrencileri ile en az ayda 1 görüşme planlamalı (görüşmeler 30-40dk aralığında ve koç öğretmen-öğrenci şeklinde bireysel olarak gerçekleştirilmelidir) ve bu görüşmelerin tarihi, konusu, içeriği bir önceki görüşmede belirlenmelidir.
Koçluk sisteminde neler yapılır?
Eğitim Koçluk Sistemi, eğitim ortamında bir koç ve öğrenci arasında kurulan, öğrencinin gelişimini destekleme amaçlı bir güç birliğidir. Koçluk öğrencinin; kendini tanımasını, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedefler belirlemesini, öğrenme becerilerini kazanmasını, amaçlamaktadır.
Öğrenci koçluğu neden gereklidir?
Öğrenci Koçu, öğrencinin hedeflere ulaşmasını destekler, öğrenme motivasyonunu arttırır, öğrencinin akademik çabalarını sonuca ulaştırmasını sağlarken, ihtiyaç duyduğu becerileri geliştirir. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar.
Öğrenci koçu ne yapar Ekşi?
öğrenci koçları, gençlerin öğrenci olma kimliklerini anlamalarına, akademik hedefler belirlemelerine, güçlü yanlarını görmelerine, yeni öğrenme stratejileri geliştirmelerine, davranışlarından sorumluluk almalarına ve içten gelen motivasyon kaynaklarını keşfedip hayata geçirmelerine destek olur.
Eğitim ve öğrenci koçluğu sertifikası ne işe yarar?
Eğitim Koçluğu Sertifikası Ne İşe Yarar? Birebir eğitim danışmanlığı verebilir, bu alanda kendi iş yerinizi açabilir, okullarda proje başlatabilir, öğrenci koçu olabilir, öğrenciyi geliştirecek süreci tasarlayarak bu konuda ailelere de yardımcı olabilirsiniz.
Gökhan Müftüoğlu kimdir?
Gökhan Müftüoğlu – Kurucu ve Profesyonel Koç
1987 Kırıkkale doğumluyum. Üniversite 3.sınıftan bu yana kişisel gelişime inanılmaz bir ilgi duyuyorum. Onlarca seminere ve eğitime katıldım. 2011 yılında Erciyes Üniversitesi’nden mezun oldum. Önce farklı eğitim kurumlarında çalıştım.