Bursa Hangi Iklim?

Yani genel olarak Bursa’nın kuzey daha ılıman, güneyi ise biraz daha soğuk bir iklime sahiptir. Bursa iklimi, sıcaklık açısından ülkemizin Bursa’ya yakın illerine göre çok büyük farklılıklar göstermemektedir. Öyle ki En sıcak ayları temmuz ve eylül arasında geçen bu iklim tipinde en soğuk ay ise tabi ki şubat ayıdır.
Genellikle ılıman bir iklime sahiptir. Ancak, iklim bölgelere göre de değişiklik göstermektedir. Kuzeyde Marmara Denizinin yumuşak ve ılık iklimine karşılık güneyde Uludağ’ın sert iklimi ile karşılaşılmaktadır. İlin en sıcak ayları Temmuz – Ağustos, en soğuk ayları ise Aralık- Ocak’tır.

Bursa karasal iklim midir?

Marmara ve Ege bölgeleri arasında bir geçiş alanında yer alan Bursa’nın iklimi karmaşık bir yapı gösterir. Kuzey kesiminde Akdeniz ikliminin Marmara kıyılarına özgü tipi etkili olurken güney ve iç kesimlerinde İçbatı Anadolu’nun karasal iklimi görülür.

Bursa’nın iklim özellikleri hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Denizden yüksekliği 155 metre olan Bursa, genelde ılıman bir iklime sahip ancak iklim, bölgelere göre de değişiklik gösteriyor. Kuzeyde Marmara Denizi’nin yumuşak ve ılık iklimine karşılık güneyde Uludağ’ın sert iklimi görülüyor. Bursa’nın en sıcak ayları temmuz – eylül, en soğuk ayları ise şubat – mart…

Bursa Kışın soğuk mu?

Bursa bölgesinde yazlar ılık, kurak ve açık ve kışlar çok soğuk ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 1°C ila 31°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -4°C altında ve 34°C üzerinde olur.

Karasal iklim nasıl bir iklimdir?

Karasal iklim ya da kara iklimi, deniz etkisinden uzak yerlerde görülen bir iklimdir. Kışlar soğuk ve karlı geçer, yazlar ise genellikle sıcak ve kuraktır.

Bursa hangi bölgede yer alır?

Bursa ili Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr’dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

See also:  Kcl Hangi Okul?

Bursa’nın genel özellikleri nelerdir?

Özellikle kayak turizminin ön planda olduğu Bursa Türkiye’nin dördüncü büyüğüdür. Dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstil ürünleri, İznik çinisi, Bursa bıçağı, kestane şekeri, şeftalisi, kebabı,Uludağ’ı, şifalı termal suları ve hamamları ile turizm açısından marka olmuş bir şehirdir.

Bursa’nın iklimi ve bitki örtüsü nedir?

Yılın ortalama 113 günü yağışlı geçer. Uludağ yazın da karla kaplıdır. Bursa topraklarının ancak % 8’i ekime elverişli değildir. % 43’ü ormanlarla % 44’ü tarlalar ve % 5’i çayır ve mer’alarla kaplıdır. Uludağ’ın bin metre yukarısı ormanlarla örtülüdür.

Yaşadığımız yerin iklim koşulları neleri etkiler?

İklimin, karalardaki suların oluşumu ve özellikleri üzerinde önemli etkisi vardır. Akarsular, göller, yer altı suları ve kaynaklardan oluşan kara sularının fiziksel ve kimyasal özellikleri ile su potansiyelleri iklimle yakından ilişkilidir.

Bursa en soğuk kaç derece?

BURSA’nın Orhaneli İlçesinde gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 39,6 derece olarak ölçüldü.

En sıcak hava hangi ay?

NASA’nın yayınladığı verilere göre Haziran ayı normallerin 0,93 derece üzerinde geçti, Temmuz ayının ise şu ana kadar dünyada ölçümlenen en sıcak ay olması bekleniyor.

Bursa nemli bir yer mi?

Bursa tamamıyla Akdeniz iklimi içerisinde yer alırken, Uludağ soğuk ve nemli dağ iklimi içerisinde yer alır. Akdeniz ikliminin etkisiyle Bursa’da yarı nemli bir iklim egemendir ve yaz döneminde belirgin bir kuraklık yaşanır.

Bursa’nın fiziki özellikleri nelerdir?

Bursa toprakları % 35’i dağlık ve yayla, % 48’i platolarla, % 17’si ovalarla kaplıdır. Bursa Ovası derelerin sürüklediği alüvyonlardan meydana gelmiştir. Arâzisi volkanik bir yapıya sâhiptir. Kaplıcaları yer kabuğunun iki bin metre derinliğinden yer yüzüne çıkan sıcak su kaynaklarıdır.

Bursa neyi ile ünlü?

Bursa’nın Yöresel Yemekleri

  • İskender Kebap.
  • İnegöl Köfte.
  • Muradiye Çorbası
  • Pideli Köfte.
  • Bursa Kebabı
  • Cantık.
  • Etli Kereviz.
  • Kemalpaşa Tatlısı
  • See also:  Izmir Almanya Konsolosluğu Nerede?

    Bursa’nın geçim kaynağı nedir?

    Bursa’nın ekonomisi tarım ve tarıma dayalı sanâyii, ticâret ve turizme dayanır. Mâden bakımından da zengindir. Tarım: Toprağı çok bereketli olup, iklimi (sıcaklık, nem ve yağış) tarıma çok müsâittir. Tarım ürünleri çok çeşitli ve boldur.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Adblock
    detector