Konya Nasıl Bir Şehir?

Nohut, fasulye, mercimek gibi baklagillerin üretiminde de Türkiye’de ilk sırada yer alan Konya modern tarım araçlarının en çok kullanıldığı şehrimizdir. Madencilikte de gelişmiş olan şehirde zengin boksit yatakları Seydişehir’de yer alır. Civa, linyit ve manyezit de Konya’daki diğer önemli madenler arasındadır.

Konya pahalı bir şehir mi?

Türkiye’nin en ucuz şehirleri ise Doğu Anadolu’da. Konya ise en ucuz Büyükşehirler arasında yer alıyor 2017 yılında Türkiye ortalaması baz alınarak hazırlanan rapora göre, İstanbul en pahalı şehir olurken, bu oranın yüzde 14,75 olduğu anlaşıldı.

Konya ilinin özellikleri nelerdir?

Konya ili; 38.873 km² (göller hariç) yüzölçümü ile Türkiye’nin en büyük ili olup ortalama 1016 m rakımda yer alıyor. Konya’nın yaklaşık olarak üçte ikisi, İç Anadolu’nun yüksek düzlüklerinden oluşuyor. Ülkemizin tahıl ambarı durumunda olan düzlükler; Konya ovası, Cihanbeyli Yaylası ve Obruk yaylasından oluşuyor.

Konya nasıl tanıtılır?

Konya, dünya tarihinin ilk yerleşim alanlarındandır. İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde yer alan kent, 1097 ve 1277 yılları arasında Selçuklu İmparatorluğu’nun başkentliğini yapmıştır. Birçok İslam büyüğüne ev sahipliği yapmış olan Konya ünlü İslam bilgini Mevlana ile özdeşleşmiş bir kentimizdir.

Konya neden önemli?

Ekonomik açıdan Türkiye’nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır.

Konya Öğrenci şehri mi?

Beş Üniversite Bir Şehir

Konya gerek yüzölçümü büyüklüğü, gerek ülkenin her yerine yakın oluşu gibi sebeplerle üniversite okuyacak öğrencilerin sık tercih ettiği bir şehir. Durum böyle olunca da şehirde ikisi vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda beş üniversite var.

Konyada hangi semtte yaşanır?

REIDIN SED bölge kapsamında bulunan 19 Konya mahallesi arasında refah düzeyi bakımından A+ derecesi ile ilk sırada yer alan Selçuklu ilçesine bağlı Yazır mahallesi, Konya genelinde en yaşanabilir mahalle olurken, ülke genelindeki sıralamada 1.255 mahalle arasında 70’inci sırada yer buldu.

See also:  Eğitim Danışmanı Ne Iş Yapar?

Konya gelenek ve görenekleri nelerdir?

Konya’nın düğünleri yemekleri ile meşhurdur. Genellikle Pazar ve Perşembe günleri yapılır. Düğünden bir kaç önce yemek hazırlıkları yapılır, gelinin oğlan evine getirileceği günün sabahı, oğlan evinde pilav verilir. Oğlan tarafının eşi dostu yada umanları çoksa davetiye dağıtılır.

Konya doğal güzellikleri nelerdir?

Konya’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

  • Beyşehir Gölü Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü, kalkerli bir arazi içinde yer alıyor ve yer altı suları ile besleniyor.
  • Tuz Gölü
  • 3. Yerköprü Şelalesi.
  • Karapınar Çölü
  • Meke Krater Gölü
  • 6. Meram Bağları
  • 7. Obruk Gölü
  • 8. Akşehir Gölü
  • Konyanın güneyi neresi?

    Konya’nın doğusunda Niğde, güneyinde İçel ve Antalya, batısında Isparta ve Afyonkarahisar, kuzeybatısında Eskişehir, kuzeyinde de Ankara illeri yer almaktadır.

    Konya halkı nereden gelmiştir?

    1071 senesinde yapılan Malazgirt Savaşı’ndan önce Anadolu üzerine keşif harekâtları düzenleyen Müslüman Türkler ve Anadolu’yu tanıyan Büyük Selçuklular, bu savaş sonucu Anadolu’nun büyük bir kısmı ile birlikte Konya’yı da bir Müslüman Türk şehri yapmışlardır.

    Konya’nın ilk yerleşim yeri neresidir?

    Konya’nın Çumra ilçesinde, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Neolitik Çağ yerleşim yeri Çatalhöyük, 9 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutuyor.

    Konya islam şehri mi?

    Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Konya’da Dinî Eğitim Kurumları”nı anlatan Eğitimci – Yazar Ahmet Çelik, bir İslâm şehri olan Konya’nın XI.Yüzyılda Müslümanların eline geçtiğini belirterek 1096 yılında, İznik’ten sonra başkentlik yaptığını ve bu sürecin 1208 yılına kadar devam ettiğini söyledi

    Konya hangi ilden ayrıldı?

    Cumhuriyetin ilanı ile Niğde’nin Konya vilayetinden ayrılarak müstakil vilayet statüsüne kavuşması en önemli gelişmedir.

    Konya yi kim fethetti?

    Selçuklu Türkleri Konya’yı 1069 senesinde fethettiler. Fakat geri çekilmek zorunda kaldılar. 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Selçuklu Sultanı Alparslan, Kutalmışoğlu Süleyman Şahı Anadolu’yu fethetmeye memur etti.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Adblock
    detector