Okul öncesi eğitim kurumu bahçe içinde müstakil bir binada olmalıdır. 3-6 yaş düzeyinde sınıf ortamı yeterli olmayacağından mümkün olduğu kadar geniş mekanlar, mevsimine göre açık havada eğitim imkanı sağlamalıdır. Bina iyi ısınmalı, aydınlık ve ferah olmalıdır.
Nitelikli okul öncesi eğitimi nasıl olmalı?
Okul öncesi eğitimin ilkeleri :
Okul öncesi eğitimde neler öğretilir?
ANAOKULU VE KREŞ EĞİTİMİNDE ÇOCUK;
Anasınıfına giden çocuğa nasıl davranmalı?
ÇOCUK ANAOKULUNA BAŞLARKEN NASIL DAVRANMALI
*Ailenin göstereceği kararlılık, sabır, okul öncesi eğitime ve başladığı eğitim kurumuna gösterdiği inanç ve güven çocuğun uyumunu kolaylaştırır. *Çocuğun okul hakkındaki olumsuz düşüncelerini anlatmasına fırsat verilmeli, ancak okul hakkında sorgulanmamalıdır.
Okul öncesi gelişimi için neler yapılabilir?
Okul öncesi dönemde eğitim alan çocuklar şu dersleri görecektir:
Okul öncesi öğretmenleri nasıl olmalıdır?
Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.
Anaokulunda ilk iş günü öğretmen ne yapmalı?
Okula başladığı zaman bu bilgiler öğretmenin çocuğa göstereceği yaklaşımda kendisine ışık tutacaktır. Çocuk okula başladığında, herşeyden önce öğretmen çocuğa onu olduğu gibi kabul ettiğini ve benimsediğini göstermelidir. Bunu yapabilmek için çocukla duygusal bir iletişim kurmaya çalışılmalıdır.
Anasınıfında hangi dersler var?
Bu dersler profesyonel ve sertifikalı anaokulu eğitmenlerimiz tarafından verilmektedir.
Okul öncesinde neler yapılır?
Çoklu Zeka Türüne Hitap Eden Okul Öncesi Etkinlikler Nelerdir?
4 yaş çocuğu neler öğrenmeli?
4 Yaş Çocukları Dil Gelişimi
Çocuğun okula alışması için ne yapmalı?
Çocuğumuzu Okula Nasıl Hazırlamalıyız?
- Okulları Dolaşın.
- Kaygılarınızın Farkına Varın.
- Çocuğunuzu Okulla Korkutmayın.
- Çocuğunuzu Tam Zamanlı Bir Okulla Başlatmayın.
- Çocuğunuzun Okulda Yaşadığı Sorunlara Dikkat!
- Çocuğunuzun da Dinlenmeye Hakkı Vardır.
- Çocuğunuzun Gözlemcisi Olun.
Okula gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğun olumlu davranışları desteklenmeli ve motive edilmelidir. Anne babaların tutarlı ve kararlı olmaları, çocukla ilgili alınan kararlarda söz birliği içerisinde olmaları problemin aşılmasında etkilidir. Çocuğun okula gitmek istememesi karşısında aile net bir şekilde okula gitmesi gerektiğini söylemelidir.
Etkinlik yapmak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuklarla etkinlik yaparken etrafta ilgisini dağıtacak çok şey olmamasına dikkat edebilirsiniz. Ancak çocuğunu farklı bir şeyle ilgileniyor, başka bir şeye odaklanmışsa hazırladığınız etkinliği yapmak istemeyebilir. İlgisinin başka bir odakta olmadığı zamanlarda etkinliklerinizi sunabilirsiniz.
Okul öncesi çocuklara ne öğretilmeli?
Anaokulu ve kreş eğitiminde çocuk; Anne ve babadan ayrı kalmaya alışır, bağımsızlık duygusuyla beraber kendine güveni gelişir, Kendi işini yapmayı öğrenir; kendi kendine yemeye ve giyinmeye alışır, Kalem kullanma, kesme, yapıştırma, boyama gibi fiziksel faaliyetler ile ince motor becerileri gelişir.
Okul öncesi çocuğa ne kazandırır?
Anaokulu çocuğuna neler kazandırır?