Oluşturduğu özgün eğitim programlarını ilköğretim okullarında ve ülke genelinde kurduğu Eğitim Parkları, Öğrenim Birimleri, Ateşböceği Öğrenim Birimleri gönüllüleri aracılığı ile hayata geçirir. Kamu yararına çalışan Vakıf statüsündedir.
TEV gönüllüleri neler yapar?
Arızalı veya kullanım dışı kalmış cep telefonu, bilgisayar, bilgisayar parçaları, elektrikli ev eşyası, adaptör ve kablo gibi elektronik atıklarınızı TEGV’e bağışlayarak eğitime dönüştürebilirsiniz.
Eğitim gönüllüsü nasıl olunur?
Gönüllü olmak için
TEGV’de gönüllü olabilmek için Vakıf tanıtımı ve Temel Gönüllü Eğitimini tamamlamanız gerekir. Bütün bu eğitimleri evinizin konforunda bilgisayar başında web sitemiz üzerinden gerçekleştireceksiniz. Başvuru formunda size en yakın etkinlik noktamızı seçiniz.
Gönüllülük çalışmaları nelerdir?
Herhangi bir maddi beklentisi olmadan, genellikle toplumsal bir girişime veya sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine destek olan kişilere gönüllü denir. Gönüllüler, toplumun yararına odaklanır. Gönüllülüğün kritik noktası, sadece kendi istekleri nedeni ile bir amaç doğrultusunda çalışmalarıdır.
TEGV kaç yaşında?
TEGV, 23 Ocak 1995 tarihinde Onursal Başkanımız Suna Kıraç öncülüğünde 55 kişilik Mütevelli Heyeti ile kuruluyor.
TEV nasıl gönüllü olunur?
Nasıl Gönüllü Olabilirim
Gönüllü adayları www.tev.org.tr adresinden gönüllülükle ilgili bilgilere ulaşabilir veya şube başkanlıkları ile iletişime geçerek çalışma yerlerini belirleyip, gönüllü adayı başvuru formunu doldurarak başvurusunu yapabilirler.
Gönüllülük Haftası Ne Zaman?
Dünya Gönüllüler Günü, gönüllülerin daha iyi bir gelecek için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşma yolunda sarfettikleri çabaları görünür kılmak amacıyla her yıl 5 Aralık günü kutlanıyor.
Gönüllüler Günü ne zaman?
birleşmiş milletler genel kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla ‘5 aralık’ tarihinin her yıl dünya gönüllüler günü olarak kutlanmasına karar verdi. 1985 yılından bu yana türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 aralık,
TEGV kimlere burs veriyor?
Teknolojik Eğitimi Geliştirme Vakfı (TEGEV), Yüksek Öğrenim ve Teknik Mesleki Öğrenim seviyesindeki öğrencilere geri ödemesiz burs vermektedir.
Türkiye’de gönüllülük çalışmaları nelerdir?
Türkiye’de Gönüllü Olmanız Gereken 10 Sivil Toplum Kuruluşu
Gönüllülük projeleri nelerdir?
Gönüllülük için bir nevi kişisel gelişim programı diyebiliriz.
Gönüllüsü Olup Başkalarının Dünyasını Güzelleştirebileceğiniz 24 Sivil Toplum Kuruluşu
- Çorbada Tuzun Olsun Derneği.
- Adım Adım.
- 3. KODA.
- DEM Derneği.
- Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı
- Hayat Sende Derneği.
- 7. TEMA Vakfı
- 8. Başka Bir Okul Mümkün – BBOM.
Gönüllülük çeşitleri nelerdir?
Gönüllülük STK’lar tarafından farklı şekillerde algılanabilir; topluma hizmet, aynî destek, hayır işi, imece, bağış yapmak, kurumsal sosyal sorumluluk, sosyal hizmet, sorumlu vatandaşlık vb.
Sait Tosyalı kimdir?
Tarsus Amerikan Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden mezun. Koç Topluluğu ve Alman Linde Gaz’da yöneticilik yaptı. Halen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) genel müdürlüğü görevini sürdürüyor. 1994’den bu yana sualtı ile ilgili ilk sualtı fotoğraf denemelerini 2000 yılında yaptı.
TEV e nasıl üye olunur?
Genel Müdürlük’ te gönüllü olmak için aşağıdaki başvuru formunu doldurmanız, Şubelerimizdeki gönüllülük faaliyetleri için ise şube başkanlıkları ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Gönüllülük başvurusu yapmak için lütfen gönüllü formumuzu doldurunuz.
TEGV hangi dersler?
TEGV’in uygulanmakta olan okuma, fen, matematik, sanat, bilişim ve kısa süreli etkinliklerden oluşmaktadır.