Ocak ayında hizmet vermeye başlamış okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul’da temel esas; herhangi bir öğrencinin (öğrenim üyesinin) okulda başladığı ilk günden, mezun olana kadar ki süreçte yapılan tüm bilgiler, devamsızlıklar ve notları içermek ve bilgi vermektir.
SY e-okul ne demek?
E-okul devamsızlık sorgulama sayfasına girildiği zaman çeşitli kısaltmalar görülmektedir. sy = Sabah yarım gün okula gelmemiş demektir.
E-okul ders devamsızlıkları ne demek?
Öğrencilerin hangi günler gelmediği ve geç, yarım ve tam gün olarak gerçekleştirdiği devamsızlıkları gösteren devamsızlık sistemine eklenen ‘ders devamsızlıkları’ daha detaylı bilgi verecek. Kısacası girmedikleri ders sayısı net olarak gözükebilecek.
Devamsızlıkta tam gün ne demek?
Devam-Devamsızlık Bilgileri
Günlük toplam ders saatinin 2/3′ ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır.
Kaç geç yarım gün?
Ancak her beş defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. (2) Geç gelen öğrencilerin derse alınma şekli ve süresi ders yılı başında Öğretmenler Kurulunca kararlaştırılarak veli ve öğrencilere duyurulur.
Kaç Devamsızlıkla belge alamayız?
Öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.
E-okul faaliyet ne demek?
Faaliyet kelimesinin anlamı çalışma, çalışkanlık ve canlılık olarak verilmiştir. Faaliyet kelimesi için verilen diğer anlam ise işler durumda olma olarak verilmiştir.
Ders devamsızlıkları ne?
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
Sürekli devamsız öğrencilere not verilir mi?
Sürekli devamsız öğrenciy not verilmez. G yazılmaz. Ders öğretmeninin yapacağı başkaca bir şey yok. Sene sonunda da o öğrenci devamsızlıktan kalır.
E okula yanlış girilen not düzeltilebilir mi?
Lisede devamsızlık 5 günü geçerse ne olur?
Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak. Ayrıca devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Lisede kaç gün devamsızlık?
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
Lisede devamsızlık kaç gün 2022?
LİSE DEVAMSIZLIK HAKKI NEDİR? Liseli öğrenciler için toplamda 30 günlük devamsızlık hakkı buluyor. Bunun 10 günü özürsüz devamsızlık hakkı, 20 günü ise özürlü devamsızlık hakkı olarak bölünüyor. Bu süreyi aşan öğrenciler ise otomatik olarak sınıf kalıyor.
Devamsızlık 30 günü geçerse ne olur?
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Geç yazılınca ne olur?
Yönetmelikte, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek amacıyla da değişikliğe gidildi. Geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak.
Geç devamsızlık sayılır mı?
MADDE 35- (1) Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır.